Pompoenen en nog eens pompoenen

Recepten

Jullie hebben het aan mijn dochter te danken dat we 2 recepten hebben met pompoen. Zij wilde nl al enige tijd pompoenpannenkoeken maken en nu was de tijd daar ! En… eerlijk = eerlijk. We vonden ze allemaal lekkerder dan normale pannenkoeken. De moeite waard dus !

Ze had hier echter niet de hele pompoen voor nodig, dus de rest in stukjes gesneden met ui, olie en peper & zout erover heen in de oven. Zo’n 40 minuten op ongeveer 180 graden. Zou ook 200 geweest kunnen zijn.. dus hou het even in de gaten. Tussendoor omscheppen.

Pompoenpannenkoeken

Ingrediënten
70 gram pompoen
1 ei
100 gram speltmeel (of andere meel)
100 ml plantaardige melk (mijn dochter gebruikte amandeldrank, maar eigenlijk kan alle melk wel)
1 eetlepel kaneel

Bereiding
Schil de pompoen en snijd ‘m in kleine blokjes.

Kook ca. 10 minuten totdat de blokjes zacht zijn.
Mix ondertussen het ei, de speltmeel, melk, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag.
Voeg de pompoenstukjes toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant gaar.


Pompoenhummus of dip voor bij de borrel of voor in je pita bij de Falafel of… bij de rijst.
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
200 gram geweekte/gekookte kikkererwten
150 gram gare pompoenblokjes (gekookt, of nog lekkerder even geroosterd in de oven)
1 eetlepel water
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
1 eetlepel honing
theelepel gedroogde rozemarijn, verse kan ook. Heb ik gedaan aangezien het in de tuin groeit 😉
1/4 theelepel gedroogde chillipeper
zout & peper

Bereiding
Rooster de knoflook even door het in een laagje olijfolie ongeveer 10 minuutjes aan te bakken. Hierdoor neemt de heftigheid van de knoflook af en krijgt het een zacht, romige, knoflook smaak.
Pureer in een keukenmachine, blender of met de staafmixer alle ingrediënten (ook de geroosterde knoflook).
Proef en bepaal of je de structuur van de pompoenhummus romig genoeg vind. Voeg eventueel water toe.

Serveer de
pompoenhummus met crackers, groenten of smeer het op een boterham, pitabroodje of toastje.
Smakelijk !

Daisy

vrijdag 6 november 2020 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer