Een heerlijke licht-zoet smakende soep die helemaal in balans raakt door de toevoeging van de kerrie. Deze soep hebben we jaren geleden voor het eerst gegeten en ik was er direct weg van. Sindsdien eten we dit heel regelmatig. Die pijnboompitten mag je echt niet achterwege laten. Is zo lekker erbij !
Ingrediënten voor circa 1 liter soep
1 ui handvol pijnboompitten
400gr pastinaak 1 el olijfolie extra vierge
250gr peer olijfolie om in te bakken
2tl kerrie zeezout
2 groenten bouillonblokjes (biologisch) versgemalen zwarte peper
Bereiding
Snijd de ui in grove stukken. Maak de peer en pastinaak schoon en snijd deze in grove blokjes.
Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui zachtjes in. Voeg halverwege de kerrie toe en fruit even mee. Als de ui zacht is geworden en iets begint te verkleuren, voeg je de pastinaak en peer toe. Bak dit 1-2 minuten mee en blus daarna af met 1 liter water. Voeg hier 2 bouillonblokjes aan toe.
Breng de soep aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder olie of vet. Hak ze daarna grof en bewaar in een bakje.
Als de pastinaak goed zacht is, pureer je de soep met een staafmixer. Check of de soep niet te dik is en voeg eventueel nog wat water toe om te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout, alleen indien nodig. Bij mij was de soep namelijk al helemaal op smaak.
Serveer de soep in kommen en strooi er wat gehakte pijnboompitten over. Sprenkel er een klein beetje olijfolie extra vierge over en een beetje versgemalen zwarte peper en serveer direct.
Smakelijk!