Deze heb ik ontdekt doordat altijd hummus ook een beetje saai wordt. Hiernaast is variatie in je voeding key om aan alle benodigde vitamientjes, mineralen en anti-oxidanten te komen.
Willen we het super goed doen, zouden we aan 500 gram groenten per dag mogen komen. Ik weet niet hoe dit bij jullie zit, maar alleen met avondeten, red ik dit niet. Weeg het maar eens (en dan wel nadat je alle stronken en wat je niet gebruikt eraf gesneden hebt en gedeeld door het aantal personen die ervan gaan genieten ;-))
Dus…. Toen er weer bieten in het pakket zaten (die ik vroeger echt heeeel vies vond en sinds ik het pakket afneem, er rauw van snoep. Zo lekker !) ben ik gaan googelen en voila ! Heerlijk resultaat. Dit staat dagelijks bij ons op tafel (in een weckpot of potje van de appelmoes oid), dus enorm blij dat het weer in het pakket zit.
Ingrediënten
1 rode biet
1 rode ui
1 teen knoflook
2 el water
2 el sesampasta/tahin
halve appel
takje peterselie (geen must, is puur ter decoratie)
peper en zout
Bereiding
Maak de biet goed schoon en kook 5 minuten.
Snijd de biet en appel in blokjes en de ui in stukjes. Snijd ook de knoflook fijn.
Doe alle ingrediënten behalve de peterselie in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.
Garneer met de peterselie.
Deze ietwat zoete groente is heerlijk om te verwerken in smoothies, salades en avondmaaltijden en ook nog eens hartstikke gezond.
Wist jij dat rode biet zo’n 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer bevat? Daarnaast zit het vol met antioxidanten, vitaminen en vezels.
Het maakt niet uit hoe je dit bietjes recept eet. Deze rode-bietendip kun je bijvoorbeeld prima gebruiken op een feestje. Dip er stukjes groenten (komkommer, paprika, augurk, radijs) in of smeer het op een toastje. Daarnaast is deze dip ook lekker op een boterham of door een salade.
Smakelijk !
Daisy