Ik eet niet vaak vis, maar deze ziet er super lekker uit !
Je kunt de kabeljauw vervangen door andere witvis. Kies bij voorkeur voor een keurmerk zoals MSC en geen kweekvis. De helft van de vis is kweekvis, ook bij de visboer.
Serveer dit gerecht met extra groenten zoals puree gemaakt van pastinaak en knolselderij.
Ingrediënten voor 2 personen
2 stukken kabeljauwfilet
1 winterwortel
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 eetlepel salieblaadjes, fijngesneden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de winterwortel en schaaf het in dunne plakjes. Smelt de roomboter en roer de plakjes er even doorheen. Leg de filets in een ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en maak een dakje van de plakjes ingevette wortel. Dek af met en deksel en gaar in 20 minuten. Rooster de amandelen in een koekenpan. Bestrooi het gerecht met geroosterde amandelen en gehakte salie.
Smakelijk !