Witlofsalade met appel, een heerlijke salade die eigenlijk altijd kan! Deze witlof salade is gemaakt met appel, kaas, zoete rozijnen en een heerlijke frisse zoetzure dressing met onder andere Griekse yoghurt en zoete gembersiroop. Prima voor te bereiden en makkelijk om te maken.
Witlofsalade is een makkelijke salade om te maken en echt heel veel ingrediënten behalve wat smaakmakers voor de dressing heb je er niet voor nodig.
Je kunt deze salade prima voorbereiden. Maak de salade een dag van te voren en houd de walnoten apart omdat deze ander het vocht van de salade opnemen en zacht worden. Serveer de salade bij de BBQ, als lunch of als groenten bij vlees en aardappels. Eigenlijk kun je alle kanten op met deze heerlijke salade!
Ingrediënten
3 stronken witlof
3 plakken kaas
1 appel
1 bosui
50 gram walnoten (ongezouten/ ongebrand)
3 eetlepels blanke rozijnen
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels azijn
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfoliepeper en zout naar smaak
Bereiding
Doe de blanke rozijnen in een kom en wel deze terwijl je de rest van de salade gaat maken.
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er samen met het kontje af. De bittere binnenkant is de kern van de witlof onderaan bij het “kontje”. Dit hoef je niet perse te verwijderen, er zijn mensen die het lekker vinden maar zelf vind ik het niet lekker dus ik snijd dit altijd van de witlof af. Snijd daarna de witlof in dunne ringen en doe dit in een ruime kom.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine stukjes (je hoeft de appel niet te schillen). De bosui snijd je in dunne ringen en de plakken kaas in kleine blokjes. Giet de rozijnen af. Hak de walnoten in grove stukken. Doe alles bij de salade in de kom behalve de walnoten.
Maak de dressing door de volgende ingrediënten in een kommetje te mixen: 3 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Schep dit door de witlofsalade en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout.
Vlak voor je de salade gaat serveren strooi je de walnoten erover en eet smakelijk!