Shakshuka met aubergine en ei

Recepten

Dit is ons nieuwe favo recept sinds we vegetarisch eten !
Je kunt eindeloos variëren met groenten.

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
400 gram aubergine
2 paprika’s
1 ui
3 cm gember
3 tenen knoflook
1 rode chili peper
300 ml gezeefde tomaten
400 gr gepelde tomaten
3 eieren
1 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
½ citroen
verse koriander
peper en zout
olie om in te bakken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in blokjes of plakjes en rooster deze in 15-20 minuten gaar. Controleer de aubergine tussendoor, als ze zacht zijn vanbinnen, zijn ze goed.
Snipper het uitje fijn en hak ook de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
Fruit het uitje aan in een beetje olie en voeg na 2 minuten de gember en knoflook toe.
Voeg ook de kruiden toe; het komijnzaad, korianderpoeder, paprikapoeder en de rode peper toe. Bak dit 2 minuten mee.
Voeg dan ook de paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten.

Voeg vervolgens de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg daarna de aubergine toe. Meng goed en maak drie kuiltjes in de tomatensaus met groenten. Breek een eitje in elk kluitje. Gaar de eitjes in de saus.

Serveer de Shakshuka met een beetje citroensap en koriander.

Smakelijk !

Daisycornelissen1973@gmail.co

donderdag 13 mei 2021 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer