Shakshuka met aubergine en ei

Recepten

Dit is ons nieuwe favo recept sinds we vegetarisch eten !
Je kunt eindeloos variëren met groenten.

Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
400 gram aubergine
2 paprika’s
1 ui
3 cm gember
3 tenen knoflook
1 rode chili peper
300 ml gezeefde tomaten
400 gr gepelde tomaten
3 eieren
1 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
½ citroen
verse koriander
peper en zout
olie om in te bakken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in blokjes of plakjes en rooster deze in 15-20 minuten gaar. Controleer de aubergine tussendoor, als ze zacht zijn vanbinnen, zijn ze goed.
Snipper het uitje fijn en hak ook de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
Fruit het uitje aan in een beetje olie en voeg na 2 minuten de gember en knoflook toe.
Voeg ook de kruiden toe; het komijnzaad, korianderpoeder, paprikapoeder en de rode peper toe. Bak dit 2 minuten mee.
Voeg dan ook de paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten.

Voeg vervolgens de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg daarna de aubergine toe. Meng goed en maak drie kuiltjes in de tomatensaus met groenten. Breek een eitje in elk kluitje. Gaar de eitjes in de saus.

Serveer de Shakshuka met een beetje citroensap en koriander.

Smakelijk !

Daisycornelissen1973@gmail.co

donderdag 13 mei 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer