Paksoi salade met satésaus

Recepten

Van paksoi kun je ook heel fijn een salade maken. Eigenlijk doe je net alsof het een slasoort is. Met de zachte sappige nerven en het zachte blad lijkt paksoi ook meer op sla dan op kool (waar het eigenlijk familie van is).
Je kunt de paksoi dus prima in stukken snijden, de nerven zorgen voor een extra bite en maken de paksoi salade lekker fris.

Ingrediënten voor 4 personen
10 snack komkommers
1 paksoi (flinke)
250 gr haricot verts (of sperziebonen)
120 gr pindasaus
40 gr cashewnoten
1 bosje koriander
Peper en zout
40 gr kroepoek

Bereiding
Kook de haricot verts (of sperziebonen) in ongeveer 5-6 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze even met koud water af. Laat uitlekken terwijl je de rest van de salade maakt.
Hak de kroepoek in grove stukken.
Snijd de snack komkomm
ers in dunne plakjes of in stukjes en de paksoi in reepjes.
Verwarm de pindasaus en verdun hem met 25 ml water. Schenk de pindasaus over de haricot verts. Schep in een mooie saladeschaal en meng met de komkommer en paksoi. Garneer de salade met de kroepoek, verse korianderblaadjes en cashewnoten.

Vooruit… jullie krijgen een extraatje !

Mama Ans maakt ook de allerlekkerste Satesaus/pindasaus. Dit recept heb ik dan ook maar al te graag van haar overgenomen. Hoeveelheden kan ik niet echt met zekerheid zeggen. Het is een beetje proeven en afhankelijk van hoe dun je m wilt, maar in het kort:

Paar eetlepels pindakaas, flinke scheut sojasaus/ketjap, eetlepel sambal badjak, flinke eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook en melk zodat het een saus wordt i.p.v. een klont 😉 blijven roeren anders brandt het spul aan !!

Smakelijk !!

Daisy daisycornelissen1973@gmail.com

zondag 13 juni 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer