Ceviche van koolrabi en mango

Recepten

Ingrediënten voor 4 personen
1 koolrabi
1 mango
1/2 bosje koriander
1 rode peper
3 limoenen
2 cm verse gember
1 teentje knoflook

Bereiding
We beginnen met het maken van de marinade (tijgermelk). Schil de gember en rasp fijn. Pel de knoflookteen en rasp ook deze. Hak een halve rode peper en 3 koriandersteeltjes (niet de blaadjes) ragfijn. Pers de limoenen uit. Meng de gember, knoflook, rode peper, koriandersteeltjes en het limoensap met elkaar. Voeg ook een snuf zout toe.

Schil de koolrabi. Snijd met een mandoline of dunschiller dunne plakjes van de koolrabi. Laat de plakjes koolrabi een half uurtje marineren in het limoensapmengsel.

Schil ondertussen vast de mango. Snijd met een dunschiller ook dunne plakjes van de mango (je kunt waarschijnlijk de mango niet geheel opgebruiken door de vorm, dat is niet erg). Hak de korianderblaadjes fijn. Snijd eventueel de resterende halve rode peper in dunne schijfjes. Het wordt dan wel behoorlijk pittig, dus je kunt het ook achterwege laten.

Verdeel de plakjes koolrabi en mango over de bordjes. Ik deed steeds 2 plakjes koolrabi en dan 1 plakje mango. Bestrooi met de koriander en eventueel met schijfjes rode peper.

TIPS
Wil je het gerecht graag zoveel mogelijk van tevoren maken? Snijd de mango en koolrabi dan vast in plakjes en bewaar in de koelkast. Je kunt de marinade ook vast maken, bewaar deze apart tot een half uur voor je gaat eten. Meng de marinade dan met de koolrabi.

Smakelijk !!

Daisy daisycornelissen1973@gmail.com

donderdag 20 mei 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer