Verrassend lekker!
Met verse friet uit de oven, gefrituurde uitjes en salade met wortel komkommer en daikon uit zuur, en gesneden tomaat. Allemaal makkelijk zelf te maken.
Ingrediënten
1 grote koolrabi
100 gram Paneelmeel grof en/of fijn
2 eieren
Kruiden naar keuze en smaak
(Zelf gebruikte ik: zout, kurkuma, korianderpoeder, hongaarse hete paprikapoeder, kashmiri chilipoeder en ‘supermarkt’ chili poeder. Knoflook poeder had ik niet meer helaas.(hoeveelheid hangt af van je smaak)
Bereiding
Schil de koolrabi, snijd in plakken en kook deze beetgaar.
Tijdens het koken kun je alvast in een kom of schaaltje het ei klutsen en in een ander schaaltje het paneelmeel met de kruiden mengen
Als de koolrabi gaar is dep deze droog.
Doe een flinke bodem (+- 1 cm) zonnebloem olie(of frituurolie naar keuze) in een pan op middelhoog vuur. Gebruik een koekenpan met dikke bodem, ik gebruikte zelf een gietijzeren pan. Je kunt ook gewoon een frituurpan gebruiken als je die hebt. Of gewoon normaal bakken met een klein beetje olie
Paneren
Doop de koolrabi plak eerst in het ei mengel en vervolgens door het paneermeel, draai de plak om zodat beide kanten goed bedekt worden in het meel. Herhaal deze handelingen nog een keer zodat er een mooie dikke paneerlaag omheen komt.
Als je klaar bent kun je testen of de pan met olie heet genoeg is door er een korrel paneermeel in te doen, als deze begint te borrelen of niet gelijk verbrand is het goed. Met een frituurpan gaat dit makkelijker.
Stop de schnitzels in de pan en frituur totdat de onderkant mooi goudbruin is (ongeveer 3 minuten), draai dan om en frituur de andere kant.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met een keukenpapiertje, zo gaat het overtollige olie eraf.
Serveer warm met friet en wat je nog meer wil. Ik denk dat ze ook lekker als hamburger zullen zijn!
Voor de saus had ik nog knoflooksaus en mijn laatst gemaakte hot sweet chili saus.