Koolrabi schnitzels

Recepten

Verrassend lekker!

Met verse friet uit de oven, gefrituurde uitjes en salade met wortel komkommer en daikon uit zuur, en gesneden tomaat. Allemaal makkelijk zelf te maken.

Ingrediënten
1 grote koolrabi
100 gram Paneelmeel grof en/of  fijn
2 eieren
Kruiden naar keuze en smaak

(Zelf gebruikte ik: zout, kurkuma, korianderpoeder, hongaarse hete paprikapoeder, kashmiri chilipoeder en ‘supermarkt’ chili poeder. Knoflook poeder had ik niet meer helaas.(hoeveelheid hangt af van je smaak)

Bereiding
Schil de koolrabi, snijd in plakken en kook deze beetgaar.
Tijdens het koken kun je alvast in een kom of schaaltje het ei klutsen en in een ander schaaltje het paneelmeel met de kruiden mengen

Als de koolrabi gaar is dep deze droog.
Doe een flinke bodem (+- 1 cm) zonnebloem olie(of frituurolie naar keuze) in een pan op middelhoog vuur. Gebruik een koekenpan met dikke bodem, ik gebruikte zelf een gietijzeren pan. Je kunt ook gewoon een frituurpan gebruiken als je die hebt. Of gewoon normaal bakken met een klein beetje olie 

Paneren
Doop de koolrabi plak eerst in het ei mengel en vervolgens door het paneermeel, draai de plak om zodat beide kanten goed bedekt worden in het meel. Herhaal deze handelingen nog een keer zodat er een mooie dikke paneerlaag omheen komt.
Als je klaar bent kun je testen of de pan met olie heet genoeg is door er een korrel paneermeel in te doen, als deze begint te borrelen of niet gelijk verbrand is het goed. Met een frituurpan gaat dit makkelijker.
Stop de schnitzels in de pan en frituur totdat de onderkant mooi goudbruin is (ongeveer 3 minuten), draai dan om en frituur de andere kant.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met een keukenpapiertje, zo gaat het overtollige olie eraf.

Serveer warm met friet en wat je nog meer wil. Ik denk dat ze ook lekker als hamburger zullen zijn!

Voor de saus had ik nog knoflooksaus en mijn laatst gemaakte hot sweet chili saus.

dinsdag 13 juli 2021 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer