Pompoensalade met geroosterde sjalotjes

Recepten

Dit recept komt uit het boek ‘De Biologische Keuken’ dat ik kreeg van Andre tijdens een overleg
van de spiegelgroep. Deze deel ik vast met jullie, maar er volgen er vast nog veel meer.

Ingrediënten
5 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
4 takken tijm
1 el sojasaus
350 gram sjalotjes, gepeld, maar heel
3 verse rode pepers
1 pompoen, geschild, zonder zaad en in stukjes
20 gr peterselie
1 teentje knoflook
80 gram walnoten
150 feta
Zeezout en gemalen zwarte peper

Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en sojasaus in een grote kom en voeg peper en zout toe.
STAP 2
Schep de sjalotjes en 2 rode pepers om in het mengsel en leg ze in een grote braadpan of ovenvaste schaal. Zet ze 15 min. in de oven. Schep alles 1 a 2 keer om.
STAP 3
Voeg de stukjes pompoen toe en zet alles 30-35 min. in de oven tot de pompoen gaar en bruin is. Schep een keer om. Neem de schaal uit de oven, voeg tijm toe en laat de groenten afkoelen.
STAP 4
Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng ze met de walnoten. Schep het zaad uit de laatste rode peper en hak hem fijn.
STAP 5
Schep het kruiden-walnotenmengsel door de groenten. Voeg rode peper en peper en zout toe. Voeg desgewenst nog wat balsamicoazijn toe. Verkruimel de feta boven de salade. Doe de salade over in een schaal en serveer meteen.

maandag 13 september 2021 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer