Dit recept komt uit het boek ‘De Biologische Keuken’ dat ik kreeg van Andre tijdens een overleg
van de spiegelgroep. Deze deel ik vast met jullie, maar er volgen er vast nog veel meer.
Ingrediënten
5 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
4 takken tijm
1 el sojasaus
350 gram sjalotjes, gepeld, maar heel
3 verse rode pepers
1 pompoen, geschild, zonder zaad en in stukjes
20 gr peterselie
1 teentje knoflook
80 gram walnoten
150 feta
Zeezout en gemalen zwarte peper
Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en sojasaus in een grote kom en voeg peper en zout toe.
STAP 2
Schep de sjalotjes en 2 rode pepers om in het mengsel en leg ze in een grote braadpan of ovenvaste schaal. Zet ze 15 min. in de oven. Schep alles 1 a 2 keer om.
STAP 3
Voeg de stukjes pompoen toe en zet alles 30-35 min. in de oven tot de pompoen gaar en bruin is. Schep een keer om. Neem de schaal uit de oven, voeg tijm toe en laat de groenten afkoelen.
STAP 4
Hak de peterselie en de knoflook fijn en meng ze met de walnoten. Schep het zaad uit de laatste rode peper en hak hem fijn.
STAP 5
Schep het kruiden-walnotenmengsel door de groenten. Voeg rode peper en peper en zout toe. Voeg desgewenst nog wat balsamicoazijn toe. Verkruimel de feta boven de salade. Doe de salade over in een schaal en serveer meteen.