Lekkere groenteschotel!
Wanneer je paprika in dunne reepjes snijdt, daarna rustig aanbakt en dan eventjes laat stoven
dan worden ze heerlijk zoet en super zacht. Een paprikastoof met prei, tomaten en gekookte
eitjes. Lekker vegetarisch en eens een keertje iets anders. De groentestoof kun je gewoon zo
eten, het is echt een volledige maaltijd. Maar wanneer je nog iets er bij wilt eten dan kun je er
ook een lekkere dikke snee zuurdesembrood bij serveren, zilvervliesrijst of gebakken
aardappeltjes bij eten.
Ingrediënten voor 4 personen:
5 paprika’s(verschillende kleuren)
2 uien
2 preien
2 tenen knoflook
2 blikken Pomodorini tomaten (van 400 gr )
2 el tomatenpuree
4 eieren
150 ml zure room
4 takjes bladpeterselie
1 tl gerookte paprikapoeder
Peper en zout
olijfolie
Bereiding:
1. Snijd de paprika’s in dunne lange repen van ongeveer 1 cm dik. Snipper de uien en hak de
tenen knoflook fijn en snijd de prei in dunne ringen.
2. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak 2-3 minuten op
laag vuur totdat de groenten een klein beetje kleur krijgen.
3. Voeg de paprikareepjes toe en schep de tomatenpuree door het groentemengsel. Doe de
tomaten uit blik en het gerookte paprika poeder er bij en meng alles door elkaar. Voeg
200 ml water toe en breng de groenteschotel zachtjes aan de kook en laat 20 minuten
met de deksel op de pan zachtjes boterzacht stoven.
4. Kook ondertussen de eieren tot ze half hard tot hard zijn. Wat je eigen voorkeur is.
5. Hak de peterselie grof en breng de stoof op smaak met peper en zout. En serveer met de
gekookte eitjes en een flinke hand grof gehakte peterselie. Serveer de groentestoof met
een flinke schep zure room.
Smakelijk !
Daisy