Ingrediënten:
– 800 gr kruimige aardappels
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 150 gr plakjes gerookt ontbijtspek
– 500 gr half om half gehakt
– 1 el kerrie
– 500 gram zuurkool
– 100 gr rozijnen
– 1 banaan
– 200 ml crème fraîche
– peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en doe ze over in een pan en voeg
net genoeg water toe tot ze net onderstaan. Voeg zout toe en kook de aardappels 20
minuten tot ze gaar zijn.
2. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn.
3. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Leg ze op een
bord met keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
4. Bak de ui en knoflook 1-2 minuten in het bakvet van de plakjes spek. Voeg het
gehakt toe en 1/2 theelepel zout, roer de kerrie er door en bak het gehakt 3-4 minuten
op hoog vuur. Schep de zuurkool en rozijnen er door en bak 2-3 minuten mee tot het
vocht van de zuurkool voor een groot deel is verdampt. Verdeel over de ovenschaal.
5. Snijd de banaan in plakjes en leg op de zuurkool.
6. Giet de aardappels af, stamp fijn. Roer crème fraîche er door. Breng op smaak
met peper en zout. Verdeel de puree over de zuurkool en maak er, met de achterkant
van een vork, een mooi streeppatroon in.
7. Zet de ovenschaal 20 minuten in de voorverwarmde oven en bak tot de bovenkant
goudbruin is. Zet de plakjes uitgebakken spek in de puree.
Smakelijk !
Daisy