PUMKIN PIE / POMPOENTAART

Recepten

Ingrediënten:
Voor de bodem
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 125 gram roomboter (koud – in stukjes)
– water, zout

Pompoentaart
– 250 gram pompoenpuree
– ½ blik gecondenseerde melk (200 gram)
– 1 ei
– 1 eidooier
– 1 theelepel kaneel
– ½ theelepel piment (gemalen)
– 1 theelepel gember (gemalen)
– ½ theelepel kardemom (gemalen)
– ½ theelepel nootmuskaat (gemalen)
– snuf zout

Optioneel
– slagroom (opgeklopt – 250 ml voor de gehele taart)

Bereiding:
– Doe de bloem samen met een snuf zout, de bakpoeder en de roomboter in stukjes in een keukenmachine. Voeg een of twee eetlepels (koud) water toe tijdens het mixen tot het deeg pakt en een mooie bol vormt
– Pulseer een aantal keer en voeg nu telkens 1 eetlepel koud water toe tot het deeg pakt. Ongeveer 3 – 5 eetlepels water heb je nodig.
– Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het nu 30 minuten rusten in de koelkast. -Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
– Vet de quiche- of bakvorm in. Verdeel hierover het deeg en bak blind in de oven (met bakpapier en bakbonen) voor ca. 15 minuten.
– Laat afkoelen en verlaag de oven naar 175 graden boven- en onderwarmte.
– Maak ondertussen de vulling. Meng daarvoor alle ingrediënten voor de vulling.
– Verdeel dit over de bakvorm.
– Bak de pompoentaart in ca. 30-45 minuten gaar.
– Serveer optioneel met een toef slagroom.

Smakelijk !
Daisy

Daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 26 januari 2024 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer