Annemarie stuurde me laatst een recept met lamsvlees. Ik eet zelf geen vlees,
derhalve geen vleesrecepten mijnerzijds, maarrrr lam is natuurlijk ook een
product van De Kraanvogel, dus… hier komt ie !
Ingrediënten:
350 gr. gesnipperde gele uien
500 gr. Hachée vlees
2 thl. fijngehakte verse rozemarijn
1 thl. fijne zout / 1 thl. fijne zwarte peper
75 gr. roomboter
4 el. rode wijnazijn (bio)
250 ml verwarmde bouillon ( wildfond delicieux Lidl gebruikt)
3 laurierblaadjes gekneusd
1 el. boekweitmeel met 1 el. water tot papje verwerken voor eind-binding van de
saus
Bereiding:
– Zout/peper/rozemarijn inwrijven, daarna het vlees op kamertemperatuur 10-30
minuten afgedekt laten staan. Gebruik de tijd om alles gereed te zetten voor je
verder gaat.
– Verhit de ( gietijzeren) pan, gebruik het boter om het vlees in circa 10 minuten
aan alle kanten bruin te bakken.
– Voeg nu de ui toe en laat het 10 minuten meebakken.
– Dan vuur matigen, bouillon en azijn met laurier toevoegen voor het stoven gedurende 90-100 minuten. Dan
zal het vlees gaar zijn.
– Indien nodig de saus binden.
Intussen de rode spitskool salade bereiden als volgt:
– Snijd de kool flinterdun, doe in een vergiet, fijn zout gebruiken om erover te
strooien, laat 30 -60 minuten staan, ga nu met uw hand kneden tot de kool zacht
genoeg aanvoelt.
– Spoel af met schoon water en goed laten uitlekken.
– Maak van extra vierge olijfolie met vers sinaasappelsap en 1 thl. fijne
mosterd een dressing (voeg wat agave siroop/ gembersiroop toe indien het te
zuur is naar uw smaak)
– Meng kool met dressing.
Klaar.
Hachée is lekker met de spitskoolsalade en frietjes.
Traditioneel gebruik is met aardappelpuree en spruitjes.
Smakelijk eten namens Annemarie.
En natuurlijk ook namens mij en geniet van je weekend.