Bietjes van Marga

Recepten

Ik kreeg een tijdje geleden een recept van Marga die ze graag met ons wil delen. Hoe leuk dat ik steeds vaker van dit soort berichtjes krijg.

Ik hoop dat ik ze niet vergeet, dus mocht je me een recept hebben gemaild met groenten die je al wel in het pakket hebt aangetroffen, maar zonder jouw recept… stuur me dan gerust een reminder 😉 !

Het recept
Schil de bietjes (naar eigen inschatting hoeveel. Ik ga uit van 1 biet pp) en snijd ze in kleine blokjes.
Verhit een flinke scheut (olijf-)olie in een braadpannetje( vanwege de dikke bodem) en doe daar de bietjes in.
Voeg er wat zout en royaal anijszaad bij, roer goed door elkaar.

Vroeger deed ik er dan na een tijdje in blokjes gesneden appel bij, maar die heb ik niet altijd in huis, dus toen heb ik het met gedroogde abrikozen geprobeerd, ook in stukjes gesneden. Dit kan ongeweekt, maar dan moet je wel de vochttoestand in de gaten houden en eventueel een klein beetje water toevoegen.

Als je ze even geweekt hebt wordt het wat smeuïger. Dit doe ik er dan ook vanaf het begin bij. Ik heb het ook met gedroogde vijgen geprobeerd, allebei erg lekker en net weer een iets andere smaak. Ik laat het minimaal 1/2 uur stoven, even prikken of ze al gaar zijn, anders nog wat langer op laten staan en af en toe omscheppen.

Ik eet hier vaak gierst bij met een uien/knoflooksaus en bijv. gebakken seitan.

Heb jij nog een lekker recept dat je wil delen met ons ? Dit kan iets zijn dat je bijna wekelijks eet en voor jullie heel gewoon is, maar wij nog niet kennen.
Geef door, geef door.
Of een heerlijk recept die je ooit van je moeder leerde of je ex 😉
Ga eens peinzen voor ons over welke gerechten jullie met veel smaak thuis eten of altijd een succes is als er visite komt en mail het me.

Alvast enorm bedankt ! Kan ik mijn receptenboekje weer mee vullen.

Daisycornelissen1973@gmail.com

zaterdag 20 maart 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer