Bloemkoolcurry met aardappel

Recepten

Ingrediënten:
500 gr krieltjes
1 bloemkool
1 ui
1 blikje gepelde tomaten
400 ml kokos melk
duimgrootte gember
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma1
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el mosterdzaad
1 tl garam masala
0.5 tl zout
verse koriander of peterselie
plantaardige olie om in te bakken

Ideeën voor erbij:
4 pappadums
200 ml yoghurt met munt

Bereiding:
Verwarm de oven of airfryer op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren, dit duurt ongeveer 20 minuten. Maak in de tussentijd de rest van de curry.
Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes.
Was de krieltjes en halveer.
Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe.
Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan.
Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze worden aangebakken zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg de krieltjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en kokosmelk toe. Laat ongeveer 20 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat er een beetje water toegevoegd moet worden om de saus wat dunner te maken. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is.
Voeg dan ook de geroosterde bloemkool en gehakte koriander toe.
Serveer met pappadums en muntsaus.

vrijdag 15 september 2023 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer