Ingrediënten:
500 gr krieltjes
1 bloemkool
1 ui
1 blikje gepelde tomaten
400 ml kokos melk
duimgrootte gember
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma1
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el mosterdzaad
1 tl garam masala
0.5 tl zout
verse koriander of peterselie
plantaardige olie om in te bakken
Ideeën voor erbij:
4 pappadums
200 ml yoghurt met munt
Bereiding:
Verwarm de oven of airfryer op 180 graden en rooster de bloemkool tot deze lichtbruin begint te kleuren, dit duurt ongeveer 20 minuten. Maak in de tussentijd de rest van de curry.
Snipper de ui, hak de knoflook, rasp de gember en snijd de rode peper in ringetjes.
Was de krieltjes en halveer.
Begin met het glazig bakken van de ui en voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe.
Voeg vervolgens de mosterdzaadjes toe aan de pan.
Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de andere specerijen toe. Deze worden aangebakken zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg de krieltjes toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten en kokosmelk toe. Laat ongeveer 20 minuten op laag tot middelhoog vuur pruttelen. Het kan zijn dat er een beetje water toegevoegd moet worden om de saus wat dunner te maken. De curry is klaar wanneer de aardappel gaar is.
Voeg dan ook de geroosterde bloemkool en gehakte koriander toe.
Serveer met pappadums en muntsaus.