Dit hebben wij dus net gegeten. Super lekker ! Om eerlijk te zijn, vind ik veel ovenschotels overladen met kaas prima te knagen en… ook deze variant ging er met veel genoegen in.
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 Chinese kool
– 2 Grote zoete aardappels (met paarse schil)
– 125 Gram champignons
– 1 Ui
– 2 Teentjes knoflook
– 100 Gram geraspte kaas (30+)
– Scheutje room
– 1 Snufje nootmuskaat
– Rijstolie
– Zwarte peper
– Himalayazout/Keltisch zeezout
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Schil de aardappels en snijd in plakken. Kook ze in water met een beetje zout gaar (ongeveer 10 minuten).
– Pers de knoflookteentjes, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de kool in reepjes.
– Fruit de ui en knoflook in rijstolie en voeg de champignons en Chinese kool toe na minuten.
– Doe beetje bij beetje wat room bij de aardappels met wat peper en nootmuskaat en stamp ze fijn met een stamper.
– Meng het koolmengsel onder de aardappels en doe in een ovenschotel.
– Verdeel er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.
Smakelijk !
Daisy