Chinese kool met zoete aardappel gegratineerd met kaas

Recepten

Dit hebben wij dus net gegeten. Super lekker ! Om eerlijk te zijn, vind ik veel ovenschotels overladen met kaas prima te knagen en… ook deze variant ging er met veel genoegen in.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 Chinese kool
– 2 Grote zoete aardappels (met paarse schil)
– 125 Gram champignons
– 1 Ui
– 2 Teentjes knoflook
– 100 Gram geraspte kaas (30+)
– Scheutje room
– 1 Snufje nootmuskaat
– Rijstolie
– Zwarte peper
– Himalayazout/Keltisch zeezout

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Schil de aardappels en snijd in plakken. Kook ze in water met een beetje zout gaar (ongeveer 10 minuten).
– Pers de knoflookteentjes, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de kool in reepjes.
– Fruit de ui en knoflook in rijstolie en voeg de champignons en Chinese kool toe na minuten.
– Doe beetje bij beetje wat room bij de aardappels met wat peper en nootmuskaat en stamp ze fijn met een stamper.
– Meng het koolmengsel onder de aardappels en doe in een ovenschotel.
– Verdeel er de geraspte kaas over en zet in de oven tot de kaas is gesmolten.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 27 oktober 2023 | Recepten

Meer nieuws

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer
Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Och jongens toch.. Wat een heerlijkheid dit weertje. Genieten hoor dat zonnetje. Mijn advies: laat de boel de boel en ga naar buiten en laad jezelf op aan die fijne straaltjes. De rest komt later wel 😉 Hebben we wel verdiend na dat slappe aftreksel van een zomer,...

Lees meer