Michiel vertelde enthousiast over dit recept, dus… vandaar dat ik het met jullie deel. Kunnen
jullie het ook uitproberen.
De zapallito, ook wel zomerpompoen of bolcourgette genoemd, is familie van de courgette.
Gevulde zapallito courgette is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Qua smaak en looks lijkt hij ook het meeste op de courgette. Alleen is de zapallito iets zoeter en
rond natuurlijk. In de zapallito zit alleen draderig vruchtvlees, net zoals bij de pompoen. Dit
moet je verwijderen. De zapallito courgette is daarom heel geschikt om te vullen. Dit
vegetarische recept van gevulde zapallito courgette is daarom erg geschikt. En het ziet er
prachtig uit, van die gevulde zapallito courgette bolletjes. Als je niet aan zapallito kan komen kan
je ook prima gewone courgette gebruiken. Deze kan je ook makkelijk uithollen en vullen. Het
vruchtvlees uit de gewone courgette kan je wel allemaal eten. Dus niet weggooien maar fijn
snijden en meebakken met de rest.
Een zapallito courgette of pompoen is vrij makkelijk uit te hollen, omdat het vruchtvlees net
zo zacht is als dat van een courgette. Echter om goed bij de randjes het vruchtvlees weg te
halen kan soms een uitdaging zijn.
Ingrediënten:
2 zapallito bol cougettes (2 gewone courgettes kan ook)
100 gram zilvervliesrijst
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel ras el hanout
75 gram feta
1 rode peper
1 teentje knoflook
1 kleine ui
5 grote kastanjechampignons
Paar stengels peterselie.
Bereiding:
-Verwarm de oven voor op 180 graden en was de zapallito's.
-Snijd van beide zapallito's het kapje eraf.
-Hol met een lepel beide zapallito's uit en blijf overal ongeveer 1 cm van de rand af.
-Hol de kapjes ook een klein beetje uit.
-De draden en de pitten die eruit komen kun je niet eten, het stevige vruchtvlees wel. Snijdt
-het stevige vruchtvlees in kleine stukjes en houdt apart.
-Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking net gaar.
-Bestrijk de binnenkant van de zapallito's met olijfolie en de binnenkant van de kapjes ook.
-Bestrooi met wat zout en peper en plaats beide gevulde zapallito courgettes op een bakblik
met bakpapier in het midden van de oven.
-Bak 10 minuten en haal ze dan weer uit de oven.
-Snipper de ui en knoflook.
-Snijd het pepertje in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijdt ook in kleine stukjes.
-Verhit 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook, peper en ras el
hanout tot de ui glazig is.
-Snijdt de champignons in kleine stukjes en voeg toe. Bak een paar minuten mee.
-Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
-Snijd de feta in kleine blokjes.
-Giet de rijst af als deze gaar is en voeg dit samen met de blokjes feta toe aan het mengsel.
-Hak de peterselie grof en voeg als laatste toe.
-Roer goed door elkaar.
-Breng, indien nodig, nog extra op smaak met wat zout.
-Vul de zapallito's met het mengsel en druk licht aan. Er mag een bolling opstaan.
-Plaats de kapjes voorzichtig boven op de gevulde zapallito en plaats in het midden van de
oven.
-Bak in 25 minuten gaar.
-Als je nog rijstmengsel over hebt bak je dit nog kort op in de koekenpan en serveer met de
gevulde zapollita's
Vergeet tijdens jullie vakantie het pakket niet onder te brengen bij iemand die je
het gunt zodat diegene wellicht ook overtuigd raakt van deze heerlijke, gezonde en
afwisselende groenten en een nieuwe afnemer wordt. Verwijs naar de site voor
meer info of meldt dat ze zich bij Michiel of de klantenvereniging kunnen
aanmelden. Via mij mag ook. Rechtsom of linksom wordt het geregeld
Met dit heerlijke recept zwaai ik jullie uit voor 3 weken. Wij gaan lekker kamperen
in de Dolomieten. Tot later en maak er een heerlijke zomer van.
Smakelijk !
Daisy