Onze dochter Josje van 13 jaar heeft de opdracht elke do te koken. Eerst met hulp en nu doet ze het helemaal alleen. Sterker nog.. we mogen niet eens helpen 😉
En ze had me toch een lekker soepje gevonden !
Ingrediënten voor 4 personen (als je het als voorgerecht maakt, anders vind ik het echt te weinig)
10 takjes peterselie (samengebonden met keukentouw)
750 milliliter (kippen) bouillon (wij hebben groentenbouillon gebruikt)
500 gram witte asperges
1 aardappel (in stukken)
2 eetlepels olijfolie
100 milliliter melk
1 ui (fijngehakt)
peper (witte)
zout
Bereiding
Maak de asperges schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Houd de punten en de helft van de stengels apart. Verwarm de olijfolie in een middelgrote soepketel op matig vuur. Voeg de gesnipperde ui en in de aardappelschijfjes toe. Laat 10 minuten zacht stoven tot de ui glazig wordt. Regelmatig roeren.
Doe er de helft van de aspergestengels, de bouillon en het bosje peterselie bij. Breng aan de kook en laat een 15-tal minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Haal het bosje peterselie uit de soep en mix ze mooi glad. Zeef ze eventueel voor een optimaal resultaat. Laat daarna nog wat verder inkoken of voeg bouillon toe tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.
Voeg de rest van de aspergestukken en de -punten toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer er net voor het opdienen de melk onder. Verdeel de aspergetoppen over de borden en werk af met verse kruiden.
Smakelijk !