Groene kool ovenschotel

Recepten

Wie is er niet dol op ovenschotels ?!
Eens een keer geen specifiek vegetarisch recept. Je kunt het natuurlijk vega maken door vega gehakt te gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 groene kool
– aardappelpuree voor 6 personen (rijkelijk dus)
– 750 gram gehakt (of vega gehakt)
– 2 middelgrote uien
– 3 t knoflook
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eieren
– Peper en zout
– Gehaktkruiden (of kruiden naar je eigen smaak of.. je maakt de gehaktkruiden zelf. Zie hieronder:)

– 2 delen nootmuskaat
– 1 ½ deel zeezout /Himalayazout
– 1 deel witte peper
– 1 deel paprikapoeder
– 1 deel gemberpoeder
– 1 deel koriander
– 1 deel kruidnagel
– 1 deel gedroogde ui
– 1 deel knoflook
– 1 deel foelie
– 1 deel komijn

Bereiding, ca. 90 minuten:
– Snij de kool in dunne reepjes, was deze en kook het in 10 minuten beetgaar, goed uit laten lekken.
– Kruid de gehakt, rul in de pan en fruit de gesnipperde uien en knoflook erdoor.
– Bereid de aardappelpuree volgens aanwijzingen op het pakje, of maak het zelf vers door gekookte aardappelen te stampen met een scheut melk en een beetje boter en zout.
– Een grote ovenschaal invetten met olie of boter. Onderin eerst de helft van de aardappelpuree verdelen. Vervolgens in volgorde een derde van de groene kool verdelen, helft van gehakt, derde van groene kool, 100 gr. kaas, rest van gehakt, rest van groene kool en de rest van de puree. Maak er mooie laagjes van.
– Smeer/giet/verdeel bovenop een mengsel van de geklopte eieren met de rest van de kaas.
– Plaats de schaal 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooi goudbruin korstje heeft.

Smakelijk en tot over 2 weken!!
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 25 februari 2022 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer