Wie is er niet dol op ovenschotels ?!
Eens een keer geen specifiek vegetarisch recept. Je kunt het natuurlijk vega maken door vega gehakt te gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 groene kool
– aardappelpuree voor 6 personen (rijkelijk dus)
– 750 gram gehakt (of vega gehakt)
– 2 middelgrote uien
– 3 t knoflook
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eieren
– Peper en zout
– Gehaktkruiden (of kruiden naar je eigen smaak of.. je maakt de gehaktkruiden zelf. Zie hieronder:)
– 2 delen nootmuskaat
– 1 ½ deel zeezout /Himalayazout
– 1 deel witte peper
– 1 deel paprikapoeder
– 1 deel gemberpoeder
– 1 deel koriander
– 1 deel kruidnagel
– 1 deel gedroogde ui
– 1 deel knoflook
– 1 deel foelie
– 1 deel komijn
Bereiding, ca. 90 minuten:
– Snij de kool in dunne reepjes, was deze en kook het in 10 minuten beetgaar, goed uit laten lekken.
– Kruid de gehakt, rul in de pan en fruit de gesnipperde uien en knoflook erdoor.
– Bereid de aardappelpuree volgens aanwijzingen op het pakje, of maak het zelf vers door gekookte aardappelen te stampen met een scheut melk en een beetje boter en zout.
– Een grote ovenschaal invetten met olie of boter. Onderin eerst de helft van de aardappelpuree verdelen. Vervolgens in volgorde een derde van de groene kool verdelen, helft van gehakt, derde van groene kool, 100 gr. kaas, rest van gehakt, rest van groene kool en de rest van de puree. Maak er mooie laagjes van.
– Smeer/giet/verdeel bovenop een mengsel van de geklopte eieren met de rest van de kaas.
– Plaats de schaal 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooi goudbruin korstje heeft.
Smakelijk en tot over 2 weken!!
daisycornelissen1973@gmail.com