Kokoscurry met kastanjechampignons en paksoi

Recepten

Ingrediënten
335 gram Basmatirijst
1 Limoen 
5 cm Verse gember
80 ram Cashewnoten
2 Rode bosui 
1 Paksoi 
400 gram Kastanjechampignons
20 gram Kokosrasp
6 tl Kerriepoeder
300 ml Kokosmelk
20 ml Sesamolie
Peper en zout naar smaak

Bereiding
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten.
Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit.
Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Hak de cashewnoten grof en snipper de rode bosui.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze.
Snijd de eventuele grotere kastanjechampignons in vieren.
Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de kokosrasp, zonder olie, goudbruin.
Haal uit de pan en be
waar apart.
Verhit de olijf
olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de limoenschil, gember en het kerriepoeder 1 – 2 minuten.
Voeg de kastanjechampignons en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 – 6 minuten.
Roer ondertussen de kokosmelk goed door.
Voeg het groene deel van de paksoi toe aan de wok of hapjespan en roerbak 1 minuut mee.
Blus de groenten vervolgens af met de kokosmelk, roer door en verwarm nog 2 – 3 minuten op middel
/laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de sesamolie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en garneer met de cashewnoten.
Schep de kokoscurry met groenten naast de rijst en garneer deze met de gebakken kokosrasp en de gesnipperde rode bosui.
Serveer het limoensap
apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.

vrijdag 20 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer