Ingrediënten:
- 120 g zilvervliesrijst
- 2 eieren
- 1 stronk paksoi
- 5 el extra vergine olijfolie
- 15 g gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- peper
- 50 g walnoten
- 1 avocado
- 150 g wortel, julienne gesneden
Bereidingswijze:
- Kook de zilvervliesrijst zoals beschreven op de verpakking. Kook de eieren medium. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi vervolgens in repen.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak daarin de paksoi in ongeveer 4 minuten beetgaar.
- Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en pers de knoflook en meng hem in een schaaltje met de gember, 4 eetlepels olijfolie, sojasaus, honing en peper tot een dressing.
- Hak de walnoten grof. Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Giet de rijst af en verdeel hem over twee borden. Doe de paksoi, wortel, avocado en walnoten erbij. Pel de eieren, snijd ze doormidden en leg ze op het gerecht. Druppel de dressing erover.
Smakelijk !
Daisy