Van paksoi kun je ook heel fijn een salade maken. Eigenlijk doe je net alsof het een slasoort is. Met de zachte sappige nerven en het zachte blad lijkt paksoi ook meer op sla dan op kool (waar het eigenlijk familie van is).
Je kunt de paksoi dus prima in stukken snijden, de nerven zorgen voor een extra bite en maken de paksoi salade lekker fris.
Ingrediënten voor 4 personen
10 snack komkommers
1 paksoi (flinke)
250 gr haricot verts (of sperziebonen)
120 gr pindasaus
40 gr cashewnoten
1 bosje koriander
Peper en zout
40 gr kroepoek
Bereiding
Kook de haricot verts (of sperziebonen) in ongeveer 5-6 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze even met koud water af. Laat uitlekken terwijl je de rest van de salade maakt.
Hak de kroepoek in grove stukken.
Snijd de snack komkommers in dunne plakjes of in stukjes en de paksoi in reepjes.
Verwarm de pindasaus en verdun hem met 25 ml water. Schenk de pindasaus over de haricot verts. Schep in een mooie saladeschaal en meng met de komkommer en paksoi. Garneer de salade met de kroepoek, verse korianderblaadjes en cashewnoten.
Vooruit… jullie krijgen een extraatje !
Mama Ans maakt ook de allerlekkerste Satesaus/pindasaus. Dit recept heb ik dan ook maar al te graag van haar overgenomen. Hoeveelheden kan ik niet echt met zekerheid zeggen. Het is een beetje proeven en afhankelijk van hoe dun je m wilt, maar in het kort:
Paar eetlepels pindakaas, flinke scheut sojasaus/ketjap, eetlepel sambal badjak, flinke eetlepel bruine suiker, 2 tenen knoflook en melk zodat het een saus wordt i.p.v. een klont 😉 blijven roeren anders brandt het spul aan !!
Smakelijk !!