Alweer een tijdje geleden ontving ik van Bo, op mijn verzoek je favo recept te sturen, een mailtje met hierin haar recept. Echt zo leuk ! Stuur me dus zeker jouw recepten door, want zoals je ziet, komen ze echt in het pakket terecht!
Met de pompoen uit het pakket van vorige week maakte ik een ter plekke bedacht gerecht dat wij (mijn twee kleine kindjes en ik zelf) zo lekker vonden dat ik het graag met je wil delen
Ingrediënten:
- pompoen (heb hem helemaal gebruikt, geen idee hoeveel gram dat was )
- ongeveer 300 gr ongebrande cashewnoten
- 3 tomaten, ontveld
- 3 teentjes knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- ongeveer 100 ml volle havermelk of room
Doe de cashewnoten in een kom en overgiet met kokend water tot ze allemaal onder staan, laat dit weken tot gebruik. Giet ook kokend water over de tomaten, na 5 min prik je er in met een scherp mesje en kan je het velletje er zo afhalen. Was de pompoen, snijd hem doormidden en haal de draden en pitten eruit. Pak de helften losjes in in aluminiumfolie en zet ongeveer 35 min in de oven op 220 graden. Ze zijn klaar wanneer je er makkelijk met je nagel (of een vork) in kan prikken.
Verwijder het kroontje uit de tomaten en pel de knoflookteentjes.
Vervolgens stop je alle ingrediënten: de pompoen (zelf heb ik met schil en al, wel zonder steel, erin gestopt), de tomaten, cashewnoten inclusief het nat, havermelk of room, de knoflook en de oregano in een blender en maal helemaal fijn tot een gladde saus.
Warm de saus op en serveer met gekookte pasta naar eigen wens. Wij aten het met gebakken halloumi, dat was heerlijk 🙂
Foto boven recept: Chris Robert | Unsplash