Pompoenen en nog eens pompoenen

Recepten

Jullie hebben het aan mijn dochter te danken dat we 2 recepten hebben met pompoen. Zij wilde nl al enige tijd pompoenpannenkoeken maken en nu was de tijd daar ! En… eerlijk = eerlijk. We vonden ze allemaal lekkerder dan normale pannenkoeken. De moeite waard dus !

Ze had hier echter niet de hele pompoen voor nodig, dus de rest in stukjes gesneden met ui, olie en peper & zout erover heen in de oven. Zo’n 40 minuten op ongeveer 180 graden. Zou ook 200 geweest kunnen zijn.. dus hou het even in de gaten. Tussendoor omscheppen.

Pompoenpannenkoeken

Ingrediënten
70 gram pompoen
1 ei
100 gram speltmeel (of andere meel)
100 ml plantaardige melk (mijn dochter gebruikte amandeldrank, maar eigenlijk kan alle melk wel)
1 eetlepel kaneel

Bereiding
Schil de pompoen en snijd ‘m in kleine blokjes.

Kook ca. 10 minuten totdat de blokjes zacht zijn.
Mix ondertussen het ei, de speltmeel, melk, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag.
Voeg de pompoenstukjes toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag.
Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant gaar.


Pompoenhummus of dip voor bij de borrel of voor in je pita bij de Falafel of… bij de rijst.
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten
200 gram geweekte/gekookte kikkererwten
150 gram gare pompoenblokjes (gekookt, of nog lekkerder even geroosterd in de oven)
1 eetlepel water
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
1 eetlepel honing
theelepel gedroogde rozemarijn, verse kan ook. Heb ik gedaan aangezien het in de tuin groeit 😉
1/4 theelepel gedroogde chillipeper
zout & peper

Bereiding
Rooster de knoflook even door het in een laagje olijfolie ongeveer 10 minuutjes aan te bakken. Hierdoor neemt de heftigheid van de knoflook af en krijgt het een zacht, romige, knoflook smaak.
Pureer in een keukenmachine, blender of met de staafmixer alle ingrediënten (ook de geroosterde knoflook).
Proef en bepaal of je de structuur van de pompoenhummus romig genoeg vind. Voeg eventueel water toe.

Serveer de
pompoenhummus met crackers, groenten of smeer het op een boterham, pitabroodje of toastje.
Smakelijk !

Daisy

vrijdag 6 november 2020 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer