Lasagne is altijd lekker !
Ingrediënten:
– Biologische pompen
– 1 Ui
– 2 Teentjes knoflook
– 1 Prei
– 5 Takjes marjolein
– 1 el Paprikapoeder
– 1 mespuntje Kaneel
– 70 gram Tomatenpuree
– 100 ml Rode wijn
– 100 gram Cherrytomaten
– 400 gram Passata di Pomodori of Tomatenblokjes uit blik
Bechamelsaus:
– 40 gram Boter
– 30 gram Bloem
– 500 ml Melk
– 1 mespuntje Nootmuskaat
Pompoenlasagne:
– 250 gram Lasagnebladeren (volkoren)
– 1 bos Basilicum
– 2 bollen Mozzarella
– 1 Citroen
– 70 gram Parmezaanse kaas
Bereiding (2 uur en 20 min.:
Pompoensaus
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de pompoen in zijn geheel op een stuk aluminiumfolie in circa 35 minuten gaar.
Laat de pompoen iets afkoelen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep het pompoenvlees van de schil af.
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en kaneel.
Snijd de prei in dunne ringetjes.
Pluk blaadjes marjolein en halveer de kerstomaatjes.
Voeg de prei, marjolein en tomatenpuree toe en fruit nog circa 3 minuten.
Voeg de tomaatjes toe en blus het geheel af met de rode wijn.
Voeg de pompoen en de passata toe en laat het geheel circa 15 minuten doorkoken.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bechamelsaus
Smelt de boter in een steelpannetje.
Voeg in één keer de bloem toe en roer tot een deegballetje. Gaar de bloem circa 1 minuut.
Voeg de melk in delen toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
Laat de bechamelsaus circa 5 minuten doorkoken.
Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pompoenlasagne
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schep een laagje pompoensaus op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel een laagje lasagnebladen over de saus.
Verdeel een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen.
Brokkel een halve bol mozzarella over de saus.
Herhaal de stappen tot de ovenschaal gevuld is.
Brokkel of snijd de resterende mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de schaal.
Rasp tot slot de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen erover.
Bak de lasagne in circa 20-30 minuten gaar. Laat de lasagne na het bakken nog circa 10 minuten staan.
Scheur de blaadjes verse basilicum en garneer de lasagne hiermee.
OPGELET !
Vrijdag kunnen jullie een enquête in de mail verwachten. Dit gaat over de veehouderij en betreft de toekomst hiervan bij de Kraanvogel. Het zou heel fijn zijn als jullie deze enquête allemaal willen invullen zodat we weten hoe jullie hierover denken.
Fijn weekend en geniet van de lasagne !
Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com