POMPOENSCHOTEL MET GEHAKT EN MON CHOU

Recepten

Dit heerlijke recept danken we aan een van de vrijwilligers van de Kraanvogel:
Bärbel Renaud. Laat dit een aanmoediging zijn voor iedereen die regelmatig van een
heerlijk recept snoept en het nog niet met ons heeft gedeeld.
Wij willen ook smullen 😉

Duur: ca. 30 minuten – hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten:
400 gram pompoen
15 gram boter + boter voor het invetten
250 gram rundergehakt
3 teentjes knoflook
8 halve abrikozen uit een blik
100 gram Mon Chou
4 eieren
zout, peper (vers gemalen)

Bereiding:
● Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage ovenschaal in met boter.
● Schil de pompoen, verwijder de draden en pitten en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. Kook de blokjes ca. 5 minuten in kokend water met zout;
laat ze uitlekken.
(De schil mag ook blijven zitten en kan meegegeten worden. Na het koken is ze
heel zacht.)
● Verhit intussen de boter in een koekenpan en roerbak het gehakt rul en grijs;
pers de knoflook erboven uiten bak die nog 1 minuut mee. Neem de pan van
het vuur.
● Snij de abrikozen den de Mon Chou in stukjes. Klop de eieren los en meng de
pompoen, het gehaktmengsel en de stukjes abrikoos en kaas erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe en doe het mengsel in de ovenschaal.
● Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en
goudbruin.
● Lekker met een salade.
● PS: De abrikozen kun je ook weglaten als je bij deze schotel niet van een
fruitige smaak houdt.

Smakelijk !
Geniet van je weekend.

Daisy Cornelissen
daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 9 december 2022 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer