Ingrediënten:
– 5 plakjes diepvries bladerdeeg
– 1 teen knoflook
– 3 middelgrote eieren
– 75 g ongebrande walnoten
– 100 g cheddar aan stuk
– 600 g prei
– 1 el traditionele olijfolie
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200° C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
– Snijd de knoflook fijn en klop de eieren los. Hak de noten en rasp de kaas.
– Was de prei onder koud stromend water en snijd in ringen. Verhit de olie in een pan en roerbak de prei 5 min. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.
– Meng de prei, walnoten, kaas, knoflook en eieren. Breng op smaak met peper en zout.
– Schep het mengsel in de taartvorm.
– Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.
Smakelijk !
Daisy