Puree van geroosterde gele wortelen

Recepten

Ingrediënten
1 kg gele wortelen
olijfolie
4 takken tijm
4 tenen knoflook
1 tl zeezout
3 el honing
1 tl harissa
1/2 tl komijnpoeder

Bereiding
STAP 1
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een groot vel aluminiumfolie op je ovenplaat en vet dit in met wat olijfolie.
STAP 2
Schil de wortelen en snijd de grote of dikke in stukken. Leg de wortelen met de tijm, knoflook (in schil) en wat zout op het aluminiumfolie.
STAP 3
Pak de wortelen goed in en schuif dit in de oven en rooster de wortelen gaar. Afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de wortelen kan de gaartijd variëren van 1 tot 2 uur.
STAP 4
Als de wortelen zacht zijn, haal ze dan uit de oven. Maak het pakketje voorzichtig open (pas op voor de hete stoom) en laat iets afkoelen. Haal de knoflookteentjes uit hun schilletje.
STAP 5
Doe dan de wortelen in je keukenmachine, samen met de knoflook, tijmblaadjes, honing, harissa en komijnpoeder. Hak ze tot een (grove) puree.
STAP 6
Proef of er nog wat honing of zout bij moet.

Serveer de warme puree direct of laat afkoelen en serveer het als koude dip.

maandag 20 september 2021 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer