Rettich of rammenas is een witte, langwerpige wortel en is familie van de radijs. De zwarte
winterrammenas, erg scherp van smaak, is vrijwel verdrongen door de wat frissere witte
zomervariant, de rettich of daikon. De rettich heeft ook die vergelijkbare pittige smaak (iets
milder). Bij aankoop moet de rettich hard en stevig aanvoelen. Een goede rettich heeft een
fantastische crunchy bite en is super sappig. De rode rettich is weer wat pikanter.
Ingrediënten:
450 g rettich
4 el Griekse yoghurt
kneepje limoensap
peper en (zee)zout
mosterd, naar smaak
handje platte peterselie, vers
Bereiding:
Schil de rettich en spiraliseer in een daarvoor bedoeld apparaat.
Klop de yoghurt met een kneep limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Meng de
dressing door de rettich.
Proef en voeg zoveel mosterd toe als je zelf lekker vindt. Dat is nogal persoonlijk en
de smaak zal ook moeten afhangen van wat je erbij eet.
Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte verse peterselie.
Smakelijk en geniet van het heerlijke weer !
daisycornelissen1973@gmail.com