RODE CURRY MET KOOLRAAP

Recepten

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen.

De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en de koolrabi een witte, groenige kleur. De koolraap is net iets zoeter dan de koolrabi. De koolrabi eet ik, van huis uit, het liefste rauw.

En dan hebben we de knolraap nog.
Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. De knolraap wordt ook wel meiraap of meiknolletje genoemd. Beide worden vaak met elkaar verward, terwijl ze toch heel verschillend zijn. De knolraap smaakt wat radijzig, terwijl de koolraap eerder zoetig is en meer heeft van een wortelsmaak.

Ingrediënten:
– 100 gram currypasta rood
– 800 milliliter kokosmelk
– 400 gram koolraap
– 400 gram paneer (super lekkere kaas)
– 200 gram spinazie
– 100 gram taugé
– 30 gram thaise basilicum
– 400 gram zilvervliesrijst

Bereiding:
– Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.
– Schil de koolraap en snijd in plakjes van ca. 1 cm.
– Dep de paneer droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout. Verwarm de wok met een scheutje olie en bak de blokjes paneer 3-4 minuten rondom aan. Haal ze daarna uit de pan.
– Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en wok de koolraap 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Was ondertussen de taugé.
– Pluk de blaadjes Thaise basilicum en hak de helft fijn. Proef de curry en breng op smaak met de fijngehakte Thaise basilicum en zout. Leg de blokjes paneer terug in de curry, samen met de helft van de taugé.
– Verdeel de rijst en de curry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden taugé en blaadjes Thaise basilicum.

Geniet van je weekend.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 25 november 2022 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer