RODE CURRY MET KOOLRAAP

Recepten

Oke, ik haal al die rapen door elkaar. Even iets van duidelijkheid scheppen.

De koolraap en koolrabi worden vaak door elkaar gehaald. Beide groente zijn knollen, maar de koolrabi groeit boven de grond en de koolraap onder de grond. De koolraap heeft een gele kleur en de koolrabi een witte, groenige kleur. De koolraap is net iets zoeter dan de koolrabi. De koolrabi eet ik, van huis uit, het liefste rauw.

En dan hebben we de knolraap nog.
Koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. De knolraap wordt ook wel meiraap of meiknolletje genoemd. Beide worden vaak met elkaar verward, terwijl ze toch heel verschillend zijn. De knolraap smaakt wat radijzig, terwijl de koolraap eerder zoetig is en meer heeft van een wortelsmaak.

Ingrediënten:
– 100 gram currypasta rood
– 800 milliliter kokosmelk
– 400 gram koolraap
– 400 gram paneer (super lekkere kaas)
– 200 gram spinazie
– 100 gram taugé
– 30 gram thaise basilicum
– 400 gram zilvervliesrijst

Bereiding:
– Breng in een kookpan water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de rijst nog even stomen met de deksel op de pan.
– Schil de koolraap en snijd in plakjes van ca. 1 cm.
– Dep de paneer droog en snijd in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout. Verwarm de wok met een scheutje olie en bak de blokjes paneer 3-4 minuten rondom aan. Haal ze daarna uit de pan.
– Verwarm de wok opnieuw met een scheutje olie en wok de koolraap 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en wok 1-2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog 5-8 minuten op laag vuur sudderen tot de gewenste dikte. Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Was ondertussen de taugé.
– Pluk de blaadjes Thaise basilicum en hak de helft fijn. Proef de curry en breng op smaak met de fijngehakte Thaise basilicum en zout. Leg de blokjes paneer terug in de curry, samen met de helft van de taugé.
– Verdeel de rijst en de curry over de borden. Maak het gerecht af met de achtergehouden taugé en blaadjes Thaise basilicum.

Geniet van je weekend.
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 25 november 2022 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer