Ingrediënten voor vier personen
1 spitskool
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
80 gram rode uien
800 gram rijst
3 vleestomaten
Olijfolie, liefst Extra Vierge De term ‘vierge’ staat voor ‘eerste persing’, waarbij de olie alleen met mechanische druk uit de olijfjes geperst of gecentrifugeerd is. Er is niets verhit en er zijn geen andere middelen gebruikt, waardoor het de meest pure bereiding is. En dat proef je.
Dat geldt zeker voor de extra vierge olijfolie: deze olie is gemaakt van de allerbeste olijven. De gewone olijfolie is geraffineerd, bewerkt in de fabriek wat een negatief effect heeft op vitaminen, mineralen en vezels.
Bereiding
Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.
Verwarm 4 eetlepels olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend gedurende 4 minuten.
Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.
Kruid naar smaak met zout en eventueel wat je zelf lekker vindt.
Verwarm alles nog 2 minuten goed.
Serveer met rijst.
Tip
Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe.
Daisy Cornelissen daisycornelissen1973@gmail.com