Roergebakken spitskool met tomaten

Recepten

Ingrediënten voor vier personen
1 spitskool
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
80 gram rode uien
800 gram rijst
3 vleestomaten
Olijfolie, liefst Extra Vierge De term ‘vierge’ staat voor ‘eerste persing’, waarbij de olie alleen met mechanische druk uit de olijfjes geperst of gecentrifugeerd is. Er is niets verhit en er zijn geen andere middelen gebruikt, waardoor het de meest pure bereiding is. En dat proef je. 
Dat geldt zeker voor de extra vierge olijfolie: deze olie is gemaakt van de allerbeste olijven. De gewone olijfolie is geraffineerd, bewerkt in de fabriek wat een negatief effect heeft op vitaminen, mineralen en vezels.

Bereiding
Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.
Verwarm 4 eetlepels olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend gedurende 4 minuten.
Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.
Kruid naar smaak met zout en eventueel wat je zelf lekker vindt.

Verwarm alles nog 2 minuten goed.

Serveer met rijst.

Tip
Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe.

Daisy Cornelissen daisycornelissen1973@gmail.com

dinsdag 20 juli 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer