Roergebakken spitskool met tomaten

Recepten

Ingrediënten voor vier personen
1 spitskool
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
80 gram rode uien
800 gram rijst
3 vleestomaten
Olijfolie, liefst Extra Vierge De term ‘vierge’ staat voor ‘eerste persing’, waarbij de olie alleen met mechanische druk uit de olijfjes geperst of gecentrifugeerd is. Er is niets verhit en er zijn geen andere middelen gebruikt, waardoor het de meest pure bereiding is. En dat proef je. 
Dat geldt zeker voor de extra vierge olijfolie: deze olie is gemaakt van de allerbeste olijven. De gewone olijfolie is geraffineerd, bewerkt in de fabriek wat een negatief effect heeft op vitaminen, mineralen en vezels.

Bereiding
Maak alle groenten schoon, snijd de spitskool in dunne reepjes, hak de knoflook fijn, de ui in halve ringen, de tomaat in blokjes en de champignons in plakjes.
Verwarm 4 eetlepels olie in een grote wok, roerbak eerst de kool al omscheppend gedurende 4 minuten.
Haal het uit de pan, roerbak dan de ui samen met de knoflook en champignons 3 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en als dit op temperatuur is, voeg de spitskool weer toe.
Kruid naar smaak met zout en eventueel wat je zelf lekker vindt.

Verwarm alles nog 2 minuten goed.

Serveer met rijst.

Tip
Voeg eventueel voor een romige variant 1 dl room of bouillon toe.

Daisy Cornelissen daisycornelissen1973@gmail.com

dinsdag 20 juli 2021 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer