Bereiding 15 min
Baktijd 30-35 min
Personen 6
Benodigdheden soeppan, staafmixer
INGREDIËNTEN:
1 el kokosolie
1 rode ui
1 sjalotje
3 teentjes knoflook
1 appel in blokjes
1 rode kool
400 gram witte zoete aardappels
1 el verse tijm
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
500 ml groentebouillon
1 blik kokosmelk van 400 ml
BEREIDING:
– Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui, sjalot en knoflook 3 min
– Voeg de appel, rode kool en zoete aardappel toe en bak 5 min op een middelmatig vuur mee. Roer het regelmatig door om verbranden te voorkomen
– Voeg de tijm en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee. Roer weer regelmatig
– Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe als de groente zacht is en breng de soep aan de kook. Laat de soep 25 min op een laag vuur koken.
– Pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
– Garneer de soep eventueel met extra kokosmelk en bieslook
Tip: als je de soep een dag later eet dan is de kleur veranderd, maar de smaak is net zo lekker.
Smakelijk eten !!
Daisy
Heb jij ook een lekker recept dat je wil delen ?
Mail het naar daisycornelissen1973@gmail.com