Ingrediënten:
2 Koolrabi's
2 Appels
1 Komkommer
60 gram Veldsla
1 Teentje knoflook
2 El limoensap
2 Sneedjes volkorenbrood
4 El appelsap
1 El graanmosterd
1 El wittewijnazijn
4 El olijfolie
Bereiding:
– Schil de koolrabi en snij ‘m in lange lucifers. Spoel de appels en snij ze in dunne plakken.
– Bedruppel met limoensap en kruid alles met peper en zout.
– Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout.
– Snij het brood in blokjes.
– Pel en pers de knoflook. Bak ‘m even aan in olijfolie. Voeg de broodblokjes toe en bak ze goudbruin. Kruid met peper en zout.
– Verdeel de veldsla over de borden.
– Leg er de groenten en appelplakjes bij.
– Bedruppel met de dressing en werk af met de croutons.
– Voeg eventueel dadels toe voor extra vulling en zoetje.
Groetjes,
Daisy
Daisycornelissen1973@gmail.com