Schorseneren worden niet veel meer gegeten, omdat het schoonmaken bewerkelijk is. De smaak is echt heerlijk en doet denken aan die van asperges of artisjokken. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit, plakkerig sap vrij dat vlekken aan je handen kan geven. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook wel ‘keukenmeiden verdriet’.
Ingrediënten voor 4 personen
260 gram Volkoren basmatirijst
900 gram Schorseneren
2 Rode ui
2 Knoflookteen
300 gram Kastanjechampignons
10 gram Verse dragon
200 ml Slagroom
150 gram Geraspte kaas
50 gram Walnoten
2 el Melk (of azijn)
4 el Bakolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding
1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
2. Breng een andere pan met water aan de kook. Schil de schorseneren met een dunschiller onder stromend water en snijd in stukken van 5 cm. Kook de schorseneren met een scheut azijn of melk (tegen het verkleuren van de schorseneren) in 15-20 minuten gaar.
3. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Was de dragon, pluk de blaadjes van de takjes en strooi over de champignons. Breng op smaak met zout en peper.
4. Doe de room en geraspte kaas bij de champignons en laat 2 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur. Voeg de voorgekookte schorseneren toe en verwarm mee.
5. Hak de walnoten grof. Serveer de volkoren basmatirijst met de schorseneren in kaassaus en garneer met de walnoten en wat dragon.
Tip: Het is ook erg lekker de schorseneren in roomsaus even in de oven te gratineren.
Smakelijk eten !!
Daisy
Heb jij ook een lekker recept dat je wil delen ? Mail het naar daisycornelissen1973@gmail.com