Schorseneren in champignon roomsaus

Recepten

Schorseneren worden niet veel meer gegeten, omdat het schoonmaken bewerkelijk is. De smaak is echt heerlijk en doet denken aan die van asperges of artisjokken. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit, plakkerig sap vrij dat vlekken aan je handen kan geven. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook wel ‘keukenmeiden verdriet’.

Ingrediënten voor 4 personen
260 gram Volkoren basmatirijst
900 gram Schorseneren
2 Rode ui 
2 Knoflookteen 
300 gram Kastanjechampignons
10 gram Verse dragon
200 ml Slagroom
150 gram Geraspte kaas
50 gram Walnoten
2 el Melk (of azijn)
4 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Bereiding
1. Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
2. Breng een andere pan met water aan de kook. Schil de schorseneren met een dunschiller onder stromend water en snijd in stukken van 5 cm. Kook de schorseneren met een scheut azijn of melk (tegen het verkleuren van de schorseneren) in 15-20 minuten gaar.
3. Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Was de dragon, pluk de blaadjes van de takjes en strooi over de champignons. Breng op smaak met zout en peper.
4. Doe de room en geraspte kaas bij de champignons en laat 2 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur. Voeg de voorgekookte schorseneren toe en verwarm mee.
5. Hak de walnoten grof. Serveer de volkoren basmatirijst met de schorseneren in kaassaus en garneer met de walnoten en wat dragon.

Tip: Het is ook erg lekker de schorseneren in roomsaus even in de oven te gratineren.

Smakelijk eten !!

Daisy

Heb jij ook een lekker recept dat je wil delen ? Mail het naar daisycornelissen1973@gmail.com

zaterdag 13 maart 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer