Dit is ons nieuwe favo recept sinds we vegetarisch eten !
Je kunt eindeloos variëren met groenten.
Hoeveelheid: 3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
400 gram aubergine
2 paprika’s
1 ui
3 cm gember
3 tenen knoflook
1 rode chili peper
300 ml gezeefde tomaten
400 gr gepelde tomaten
3 eieren
1 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
½ citroen
verse koriander
peper en zout
olie om in te bakken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in blokjes of plakjes en rooster deze in 15-20 minuten gaar. Controleer de aubergine tussendoor, als ze zacht zijn vanbinnen, zijn ze goed.
Snipper het uitje fijn en hak ook de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
Fruit het uitje aan in een beetje olie en voeg na 2 minuten de gember en knoflook toe.
Voeg ook de kruiden toe; het komijnzaad, korianderpoeder, paprikapoeder en de rode peper toe. Bak dit 2 minuten mee.
Voeg dan ook de paprika toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten en gezeefde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg daarna de aubergine toe. Meng goed en maak drie kuiltjes in de tomatensaus met groenten. Breek een eitje in elk kluitje. Gaar de eitjes in de saus.
Serveer de Shakshuka met een beetje citroensap en koriander.
Smakelijk !
Daisycornelissen1973@gmail.co