hier heeft menig persoon van gesnoept op de open dag !
Ingrediënten:
Voor 1 sinaasappelcake:
2 sinaasappels (in hun geheel)
De rasp van 1 sinaasappel
7 eieren
2 eidooiers
200 gram amandelmeel
140 gram polenta + extra voor het bestuiven
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Voor de sinaasappelsiroop:
250 ml sinaasappelsap
110 gram suiker
Bereiding:
Kook 2 sinaasappels een uur lang in een pan met water. Haal de pitjes uit de sinaasappels
en maal de vruchten fijn in een blender. Zet de sinaasappelpuree even opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote, ronde springvorm in en bestuif de
bodem met wat polenta.
Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker luchtig, minimaal 5 minuten.
Voeg de sinaasappelpuree samen met de geraspte schil van de sinaasappel toe aan het
opgeklopte eimengsel. Meng kort en voeg dan ook de droge ingrediënten toe. Meng nog
even kort door.
Giet het beslag in de ingevette springvorm. Daarna moet ‘ie in de oven: eerst 10 minuten
op 180 graden. Daarna zet je de temperatuur van de oven terug naar 150 graden en bak
je de sinaasappelcake nog 30 minuten.
Zet de oven terug naar 140 graden en laat de sinaasappelcake nog 10 minuten garen. Als
de cake droog en stevig aanvoelt, is ‘ie klaar. Zo niet, laat ‘m dan nog iets langer in de
oven staan.
Kook ondertussen het sinaasappelsap in met 110 gram suiker. Zodra de sinaasappelcake
klaar is, prik je ‘m in met een vork en giet je de siroop eroverheen.
Smakelijk !
Daisy