Sinaasappelcake van Stefanie

Recepten

hier heeft menig persoon van gesnoept op de open dag !

Ingrediënten:
Voor 1 sinaasappelcake:
2 sinaasappels (in hun geheel)
De rasp van 1 sinaasappel
7 eieren
2 eidooiers
200 gram amandelmeel
140 gram polenta + extra voor het bestuiven
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Voor de sinaasappelsiroop:
250 ml sinaasappelsap
110 gram suiker

Bereiding:
Kook 2 sinaasappels een uur lang in een pan met water. Haal de pitjes uit de sinaasappels
en maal de vruchten fijn in een blender. Zet de sinaasappelpuree even opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote, ronde springvorm in en bestuif de
bodem met wat polenta.
Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker luchtig, minimaal 5 minuten.
Voeg de sinaasappelpuree samen met de geraspte schil van de sinaasappel toe aan het
opgeklopte eimengsel. Meng kort en voeg dan ook de droge ingrediënten toe. Meng nog
even kort door.
Giet het beslag in de ingevette springvorm. Daarna moet ‘ie in de oven: eerst 10 minuten
op 180 graden. Daarna zet je de temperatuur van de oven terug naar 150 graden en bak
je de sinaasappelcake nog 30 minuten.
Zet de oven terug naar 140 graden en laat de sinaasappelcake nog 10 minuten garen. Als
de cake droog en stevig aanvoelt, is ‘ie klaar. Zo niet, laat ‘m dan nog iets langer in de
oven staan.
Kook ondertussen het sinaasappelsap in met 110 gram suiker. Zodra de sinaasappelcake
klaar is, prik je ‘m in met een vork en giet je de siroop eroverheen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 22 juli 2022 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer