Sinaasappelcake van Stefanie

Recepten

hier heeft menig persoon van gesnoept op de open dag !

Ingrediënten:
Voor 1 sinaasappelcake:
2 sinaasappels (in hun geheel)
De rasp van 1 sinaasappel
7 eieren
2 eidooiers
200 gram amandelmeel
140 gram polenta + extra voor het bestuiven
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
Voor de sinaasappelsiroop:
250 ml sinaasappelsap
110 gram suiker

Bereiding:
Kook 2 sinaasappels een uur lang in een pan met water. Haal de pitjes uit de sinaasappels
en maal de vruchten fijn in een blender. Zet de sinaasappelpuree even opzij.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een grote, ronde springvorm in en bestuif de
bodem met wat polenta.
Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker luchtig, minimaal 5 minuten.
Voeg de sinaasappelpuree samen met de geraspte schil van de sinaasappel toe aan het
opgeklopte eimengsel. Meng kort en voeg dan ook de droge ingrediënten toe. Meng nog
even kort door.
Giet het beslag in de ingevette springvorm. Daarna moet ‘ie in de oven: eerst 10 minuten
op 180 graden. Daarna zet je de temperatuur van de oven terug naar 150 graden en bak
je de sinaasappelcake nog 30 minuten.
Zet de oven terug naar 140 graden en laat de sinaasappelcake nog 10 minuten garen. Als
de cake droog en stevig aanvoelt, is ‘ie klaar. Zo niet, laat ‘m dan nog iets langer in de
oven staan.
Kook ondertussen het sinaasappelsap in met 110 gram suiker. Zodra de sinaasappelcake
klaar is, prik je ‘m in met een vork en giet je de siroop eroverheen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.com

vrijdag 22 juli 2022 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer