Slasoep

Recepten

Ingrediënten
1 aardappel
1 ui
½ krop sla
5 dl kippenbouillon
olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosje bieslook
Peper & zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de sla in reepjes en hou apart voor het garnituur.
Snij de aardappel in blokjes. 

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje net gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten.
Zet daarna een paar uur in de koelkast.
Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als je zelf lekker lijkt.
Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
(bieslook)olie.

Smakelijk !!

vrijdag 13 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Eigenlijk dus het ritme van de seizoenen volgen

Je zou eigenlijk niet zeggen dat het herfst is de afgelopen dagen met temperaturen rond de 20 graden, maar aan de natuur zie je weer dat het seizoen aan het veranderen is. Mooie herfstkleuren, gevallen eikeltjes en kastanjes.  Ten tijde van het Michaelsfeest...

Lees meer
Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Michiel zei lachend: Dit is mijn favoriete werk.

Alle groenbemesters zijn gezaaid. Inmiddels weten wat dat dit de grond beschermt en voedt gedurende de rustperiode, de winter, zodat het in het voorjaar bruist van voedingsstoffen voor onze groentjes. Michiel is blij te kunnen mededelen dat bijna alles in het pakket...

Lees meer
Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer