Slasoep

Recepten

Ingrediënten
1 aardappel
1 ui
½ krop sla
5 dl kippenbouillon
olijfolie
1 teentje knoflook
1 bosje bieslook
Peper & zout

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de sla in reepjes en hou apart voor het garnituur.
Snij de aardappel in blokjes. 

Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie.
Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon.
Laat op een zacht vuurtje net gaar worden.
Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten.
Zet daarna een paar uur in de koelkast.
Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als je zelf lekker lijkt.
Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjes
(bieslook)olie.

Smakelijk !!

vrijdag 13 augustus 2021 | Recepten

Meer nieuws

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Salutogenese: De oorzaken van gezondheid op vrijdag 4 april

Op vrijdag 4 april organiseert Dennis van Straalen (één van onze vrijwilligers) een cursusdag Salutogenese. We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische...

Lees meer
Vega Rendang uit de Slowcooker

Vega Rendang uit de Slowcooker

In mijn Kerstpakket zat een Slowcookertje en dus ging ik op zoek naar een recept. Ik ben helemaal geen kokkin, maar dit gerecht is hemels en goed te doen. Ik heb het geluk dat er een toko om de hoek zit waar ik de bijzondere ingrediënten kon halen. Deze lagen naast...

Lees meer
Proefdagen in aantocht

Proefdagen in aantocht

Sorry lieve mensen. Ik heb jullie heel januari verwaarloosd. Mijn excuses. Het ligt niet aan Michiel, maar aan mijn drukke hoofd en leven. Plannen is niet mijn sterkste kant 😉 Ik was net mijn digitale mapje Kraanvogel aan het structureren, waarbij de recepten ook...

Lees meer