INGREDIËNTEN
olijfolie
3 grote aardappelen
1 grote ui
1 teentje knoflook
paar takjes verse tijm
1 courgette
4 pomodori (pruimtomaten)
150 g zachte geitenkaas (plak)
BEREIDEN
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Schil de aardappelen, snijd in dunne plakjes en verdeel over de schaal. Snijd de ui in
flinterdunne ringen, strooi erover. Bestrooi met fijngehakte knoflook, zout, peper en
tijmblaadjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.
Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg die om en om, dakpansgewijs in de
schaal, dicht tegen elkaar. Bestrooi met zout, peper en tijm. Besprenkel met een beetje
olijfolie.
Zet 45 minuten onder in de oven.
Haal eruit en zet de oven heter, op 225 °C. Verkruimel de geitenkaas over de groente.
Zet de schaal nog 10 minuten terug, nu halverwege de oven.
TIPS
1. In het vocht dat uit de tomaten en courgettes loopt, garen de aardappelen en uien.
Wel dun snijden!
2. Vooraf maken? Bak de groente alvast gaar, laat de schaal afkoelen. Strooi pas vlak
voor het serveren de geitenkaas erover en zet de schaal opnieuw 10 à 15 minuten in de
oven.
3. Pomodori bevatten minder vocht dan gewone tomaten.
Smakelijk !
daisycornelissen1973@gmail.com