Dit recept kreeg ik van mijn vriendin Ka(ren) die een cadeaubon van de Kraanvogel van ons kreeg. Hiermee kan ze 2 x een groentepakket ophalen. En dit
is wat ze met de tuinbonen van vorige week deed ! Zo lekker en leuk dat ik het met jullie deel.
Dit is een heerlijke spread voor op toast of voor bij een Midden-Oosters gerecht. Weer eens wat anders dan een hummus van kikkererwten!
Ingrediënten:
300 gram tuinbonen
3 eetlepels zure room
Sap van ½ citroen
1 eetlepel verse munt, fijngesneden
Flinke snuf cayennepeper
Zout
1 teentje knoflook, fijngeperst
1-2 eetlepels tahin
Extra vergine olijfolie
Bereiding:
Kook de verse tuinbonen een paar minuten in kokend water, giet af en spoel koud af.
Blend alle ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie gladde massa.
Proef goed en kijk of er nog een beetje extra zout of cayennepeper bij moet.
Garneer de tuinbonen hummus bij het serveren met wat extra munt, cayennepeper en olijfolie.
Hierna gaan Dennis, Josje en ik op vakantie. Eerst gaan we (Dennis en ik. Josje komt alleen feesten ;-)) de Nijmeegse vierdaagse lopen (jullie kunnen ons volgen op de Vierdaagse app als jullie dat leuk vinden ) en hierna naar de Bodensee met de vouwwagen en een paar dagen een huttentocht door een berg die daar kennelijk in de buurt ligt (dan moet ze wel mee !).
Jullie ook allemaal een heerlijke vakantie. Nederland is een prima bestemming dit jaar en in Afrika sneeuwt het. Moet niet gekker worden. Tot over 3 weken !
Groetjes,
Daisy