Ik vond dit recept nog tussen mijn ongebruikte recepten, want… als je een recept doorstuurt, kan ik het pas gebruiken zodra het ook in het pakket zit. Het kan dus even duren, maar… als je twijfelt of ik het vergeten ben, mag je altijd een reminder sturen hoor !
En dan volgt hier nog een recept van Bo van een zelfbedachte vegan erwtensoep. Dat scoort sowieso punten vind ik ! Hier komt ie :
Ik wilde dit al zolang maken maar kon nergens een recept vinden dat makkelijk was en me ook nog eens lekker leek. Dus ben ik zelf gaan proberen en is het, al zeg ik het zelf, erg goed gelukt . We hadden geen spliterwten in huis, maar wel linzen. Vandaar dat het eigenlijk een erwten/linzensoep is geworden, haha!
Ingrediënten:
– 1 1/2 liter groentebouillon (naar keuze, ik gebruik blokjes van cenovis)
– 300 gr gedroogde rode linzen
– 450 gr diepvrieserwten
– 1 knolselderij (ca 400 gr)
– ongeveer 250 gr aardappel
– 1 laurierblad
– vegan rookworst
Bereiding:
Spoel de linzen af. Doe de linzen met de bouillon in een grote pan en breng aan de kook, laat met het deksel op de pan op laag vuur 20 minuten koken. Voeg na 10 minuten 2/3 van de erwten toe. Pureer met de staafmixer.
Schil de knolselderij en de aardappels en snijd in blokjes. Voeg dit samen met het laurierblad toe aan de soep en kook de blokjes in zo’n 15 minuten gaar.
Snijd de rookworst in plakjes. Verwijder het laurierblad, voeg de worst en de rest van de erwtjes toe. Verwarm nog een paar minuutjes en dan is het klaar 🙂
Vriendelijke groetjes,
Bo en Daisy