Ingrediënten voor 2 personen:
450 gr aardappel partjes met schil
100 gr asperges
1 venkelknol
2 tl venkelzaad
2 el olijfolie
zout en peper
1 biologische citroen
125 gr crème fraîche
1 handje verse bladpeterselie
Ingrediënten:
– Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
– Snijd de venkel in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze samen metde aardappeltjes en asperges op een bakplaat of braadslede. De groenten mogen niet over elkaar heen liggen. Misschien heb je 2 bakplaatjes nodig.
– Strooi het venkelzaad over de groenten en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. En zet de bakplaatjes of braadsledes in de oven voor 45 minuten.
– Maak ondertussen de kruidencrème. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de crème fraîche. Voeg de geraspte citroenschil van een halve citroen toe. (de rest van de citroen gebruik je later). Breng op smaak zout en peper.
– Haal de venkel uit de oven en besprenkel met het sap van de citroen. Eventueel zou je er nog wat citroenschil overheen kunnen raspen. Serveer met de
kruidencrème.
Geniet van je weekend.