Deze vraag heb ik al meerdere mensen gesteld en dan krijg ik tips te horen, welke ik weer half vergeten ben eer ik thuis ben.
Nu trof ik de vader van Michiel in zijn eigen voortuin toen ik mijn groenten, na een paar dagen op vakantie te zijn geweest, op ging halen. Deze lagen weer netjes in een soort van houtopslaghokje met een kleurrijk doek ervoor tegen de zon waardoor ze nog in topvorm waren.
Ook hem stelde ik mijn “wat te doen met knolselderij” vraag. Hij passte de vraag door naar zijn vrouw An en zij appte mij het volgende recept. Michiel heeft dit dus als kind vaak met smaak gegeten, dus.. wij zijn benieuwd.
Hoi Daisy, ik hoorde dat je een recept met knolselderie zoekt. Hier volgt een heel simpel en snel recept. Onze kinderen hebben dit vaak gekregen.
De knol schillen en raspen met de mandoline of een rasp. Een sausje maken van citroensap (of wat azijn) met yoghurt en olijfolie (of room of bv slasaus), met honing (basterd- of andere suiker). Hoeveelheden naar smaak, royale hoeveelheid saus
Dit smaakte de kinderen het beste. Dan een appel raspen en er ook doorheen roeren, met krentjes of ander fruit. Bestrooien met wat walnoot.
Het lijkt op Waldorfsalade. Succes verzekerd bij onze kinderen.
Smakelijk !
Daisy