INGREDIËNTEN voor 2 personen
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
200 g aardappel
2 zakken waterkers = 150 gram
500 ml (kippen) bouillon
nootmuskaat
Bereiding:
Eieren in 8 min. hardkoken. Verhit de olie in de pan en laat de sjalot en aardappel 3-5 min. zachtjes bakken, maar niet laten kleuren.
Van waterkers 4 plukjes achterhouden voor garnering. Rest van waterkers door aardappel mengen en al omscheppend laten slinken.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Pureer met de staafmixer de soep tot een gladde, lichtgebonden soep.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Laat de eieren schrikken en snijd ze elk in 4 partjes.
Soep in kommen scheppen en partjes ei als een bloem in midden leggen.
Beetje nootmuskaat boven ei malen en garneren met pluk waterkers. Lekker met dik zelf te snijden volkorenbrood.
Optie: Maak voor een licht hoofdgerecht de dubbele hoeveelheid soep. Verkruimel wat geitenkaas boven het ei en strooi er wat geroosterde pijnboompitten over.
Maak ‘m anders: vervang de waterkers door verse spinazie. Als je te weinig waterkers hebt, kun je er dus spinazie aan toe voegen 😉
Smakelijk !
Daisy