Nodig voor 2 personen:
– 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd
– 250 gram (kastanje) champignons
– 1 teen knoflook
– olie of boter om in te bakken
– 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt)
– 4 takjes peterselie
– flinke bos bieslook
– 2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
– peper en zout
Bereiding – ongeveer 20 minuten:
– Hak of knip de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng die door de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe.
– Snij de champignons in dikke plakken, de knoflook in dunne plakjes en knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.
– Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan.
– Zet dan het vuur middelhoog en bak ze verder tot ze iets bruin worden. Voeg dan de knoflook en bieslook toe en bak deze 2 minuten mee. Niet langer want dan wordt de knoflook bitter en de bieslook smakeloos ;-).
Opdienen:
Leg de postelein op je bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.
Smakelijk !
Daisy