Winterpostelein en champignons

Recepten

Nodig voor 2 personen:
– 150 gram winterpostelein, goed gewassen en gedroogd
– 250 gram (kastanje) champignons
– 1 teen knoflook
– olie of boter om in te bakken
– 4 el crème fraîche (of zure room of volle yoghurt)
– 4 takjes peterselie
– flinke bos bieslook
– 2 takjes verse tijm, of munt of oregano of een mix van deze kruiden
– peper en zout

Bereiding – ongeveer 20 minuten:
– Hak of knip de peterselie fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng die door de crème fraîche en voeg peper en zout naar smaak toe.
– Snij de champignons in dikke plakken, de knoflook in dunne plakjes en knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1 cm.
– Verhit de olie of boter in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze even op hoog vuur aan.
– Zet dan het vuur middelhoog en bak ze verder tot ze iets bruin worden. Voeg dan de knoflook en bieslook toe en bak deze 2 minuten mee. Niet langer want dan wordt de knoflook bitter en de bieslook smakeloos ;-).

Opdienen:
Leg de postelein op je bord, schep de paddenstoelen erop en verdeel de kruidige crème fraîche over de paddenstoelen.

Smakelijk !
Daisy

daisycornelissen1973@gmail.nl

vrijdag 8 maart 2024 | Recepten

Meer nieuws

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel

Dit weekend staat in het teken van De Kraanvogel. Tenminste.. dat zou kunnen als je dat zou willen. Zondag 13 okt staan Stefanie en Michiel met hun groentenkraam op De Groene Markt op het Pieter Vredeplein. Ze verkopen groenten en geven een Pompoenversierworkshop....

Lees meer
Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Ze zijn echt zo blij met de betrokkenheid

Och jongens toch.. Wat een heerlijkheid dit weertje. Genieten hoor dat zonnetje. Mijn advies: laat de boel de boel en ga naar buiten en laad jezelf op aan die fijne straaltjes. De rest komt later wel 😉 Hebben we wel verdiend na dat slappe aftreksel van een zomer,...

Lees meer